欢迎访问江苏成考网 ! 本网站主要为广大江苏考生提供报考指导服务,网站信息仅供学习交流使用,官方信息以江苏省教育考试院www.jseea.cn为准。
  • 2022年江苏成人高考指导报名入口
  • 当前位置:
    主页 > 成考试题 > 高起本 > 2020年就是成人高考高起点英语完形填空练习及答案

    2020年就是成人高考高起点英语完形填空练习及答案

    发布时间:2020-12-16
    来源:江苏成考网
    点击:
    想要参加2020年江苏成考的同学,趁着现在时间可以好好的复习,一起跟着江苏成考网来看看2020年江苏成考的模拟题及答案。
      2020年就是成人高考高起点英语完形填空练习及答案
     
      一、通读下面的短文,掌握其大意。从每小题的四个选项中选出可填入相应空白处的最佳选择,并把它前面的大写字母填入左边括号里。
     
      Mr. Jones woke early one morning, before the sun had risen. It was a beautiful morning, _1_ he went to the window and looked out. He was _2_ to see a neatly-dressed and mid-aged professor, who _3_ in the university just up the road from Mr. Jones‘ house, coming the direction of the town. He had grey hair thick glasses, and was _4 an umbrella, a morning newspaper and a bag. Mr. Jones thought that he must have _5_ by the night train _6_ taking a taxi.
     
      Mr. Jones had a big tree in his garden, and the children had tied a long 7_ to one of the branches, so that they could swing on it.
     
      Mr. Jones saw the professor _8_ when he saw the rope and looked carefully up and down the road. When he saw that there was _9_ in sight, he stepped into the garden (there was no fence), put his umbrella, newspaper, bag and hat nearly on the grass and _10_ the rope. He pulled it _11_ to see whether it was strong enough to take his weight, then ran as fast as he could and swung into the _12_ on the end of the rope, his grey hair blowing all around 13_. _14 he swung, sometimes taking a few more _15_ steps on the grass when the rope began to swing _16 slowly for him.
     
      _17_ the professor stopped, straightened his tie, combed his hair carefully, put on his hat, _18_ his umbrella, newspaper and bag, and continued _19_ his way to the university, looking as _20_ and correct and respectable as one would expect a professor to be.
     
      ( )1.A. because B. as C. so D. for
     
      ( )2.A. surprised B. glad C. worried D. excited
     
      ( )3.A. studied B. worked C. stayed D. lived
     
      ( )4.A. passing B. doing C. carrying D. sending
     
      ( )5.A. left B. gone C. taken D. arrived
     
      ( )6.A. because of B. instead of C. by D. with
     
      ( )7.A. rope B. line C. stick D. ruler
     
      ( )8.A. run B. walk C. jump D. stop
     
      ( )9.A. nothing B. nobody C. no room D. no house
     
      ( )10.A. carried B. grasped C. took D. threw
     
      ( )11.A. hard B. high C. heavily D. greatly
     
      ( )12.A. garden B. tree C. land D. air
     
      ( )13.A. hands B. his shoulders C. his face D. his neck
     
      ( )14.A. Backwards and forwards B. Up and down
     
      C. Left and right D. Around and around
     
      ( )15.A. running B. stopping C. rising D. falling
     
      ( )16.A. enough B. more C. too D. less
     
      ( )17.A. At first B. At last C. At once D. At least
     
      ( )18.A. set up B. gave up C. send up D. picked up
     
      ( )19.A. on B. for C. by D. with
     
      ( )20.A. clean B. slow C. funny D. quiet
     
      参考答案:
     
      1.C 2.A 3.D 4.C 5.D 6.B 7.A 8.D 9.B 10.B 11.A 12.D 13.C 14.A 15.A 16.C 17.B 18.D 19.A 20.D
     
      二、通读下面的短文,掌握其大意。从每小题的四个选项中选出可填入相应空白处的最佳选择,并把它前面的大写字母填入左边括号里。
     
      Mr. Jones woke early one morning, before the sun had risen. It was a beautiful morning, _1_ he went to the window and looked out. He was _2_ to see a neatly-dressed and mid-aged professor, who _3_ in the university just up the road from Mr. Jones‘ house, coming the direction of the town. He had grey hair thick glasses, and was _4 an umbrella, a morning newspaper and a bag. Mr. Jones thought that he must have _5_ by the night train _6_ taking a taxi.
     
      Mr. Jones had a big tree in his garden, and the children had tied a long _7_ to one of the branches, so that they could swing on it.
     
      Mr. Jones saw the professor _8_ when he saw the rope and looked carefully up and down the road. When he saw that there was _9_ in sight, he stepped into the garden (there was no fence), put his umbrella, newspaper, bag and hat nearly on the grass and _10_ the rope. He pulled it _41_ to see whether it was strong enough to take his weight, then ran as fast as he could and swung into the _42_ on the end of the rope, his grey hair blowing all around _43_. _44_ he swung, sometimes taking a few more _45_ steps on the grass when the rope began to swing _46_ slowly for him.
     
      _47_ the professor stopped, straightened his tie, combed his hair carefully, put on his hat, _48_ his umbrella, newspaper and bag, and continued _49_ his way to the university, looking as _50_ and correct and respectable as one would expect a professor to be.
     
      ( )1.A. because B. as C. so D. for
     
      ( )2.A. surprised B. glad C. worried D. excited
     
      ( )3.A. studied B. worked C. stayed D. lived
     
      ( )4.A. passing B. doing C. carrying D. sending
     
      ( )5.A. left B. gone C. taken D. arrived
     
      ( )6.A. because of B. instead of C. by D. with
     
      ( )7.A. rope B. line C. stick D. ruler
     
      ( )8.A. run B. walk C. jump D. stop
     
      ( )9.A. nothing B. nobody C. no room D. no house
     
      ( )10.A. carried B. grasped C. took D. threw
     
      ( )11.A. hard B. high C. heavily D. greatly
     
      ( )12.A. garden B. tree C. land D. air
     
      ( )13.A. hands B. his shoulders C. his face D. his neck
     
      ( )14.A. Backwards and forwards B. Up and down
     
      C. Left and right D. Around and around
     
      ( )15.A. running B. stopping C. rising D. falling
     
      ( )16.A. enough B. more C. too D. less
     
      ( )17.A. At first B. At last C. At once D. At least
     
      ( )18.A. set up B. gave up C. send up D. picked up
     
      ( )19.A. on B. for C. by D. with
     
      ( )20.A. clean B. slow C. funny D. quiet
     
      完形填空答案:
     
      1.C 2.A 3.D 4.C 5.D 6.B 7.A 8.D 9.B 10.B 11.A 12.D 13.C 14.A 15.A 16.C 17.B 18.D 19.A 20.D

    更多江苏成考资讯考生可加入江苏成考网成考考生交流群,群内有老师可免费在线咨询,掌握成人高考报考条件、备考知识等。
    
    免费获取
    【江苏成考网】
    为您定制的
    学历提升方案
    江苏成考网声明:
    (一)由于考试政策等各方面情况的不断调整与变化,本网站所提供的考试信息仅供参考,请以权威部门公布的正式信息为准。
    (二)网站文章免费转载出于非商业性学习目的,版权归原作者所有。如您对内容、版权等问题存在异议请与本站联系,我们会及时进行处理解决。
    本文地址:http://www.jsckw360.com/gaoqibenst/952.html
    本文关键词:
    
    Copyright 2012-2022 江苏成考网 www.jsckw360.com All Rights Reserved.
    声明:本站为江苏成考民间交流网站,最新成考动态请各位考生以省教育考试院、各市成考办最新通知为准。
    考生在线服务 江苏成考微信交流群
    考生交流群
    返回顶部