欢迎访问江苏成考网 ! 本网站主要为广大江苏考生提供报考指导服务,网站信息仅供学习交流使用,官方信息以江苏省教育考试院www.jseea.cn为准。
  • 2021年江苏成人高考指导报名入口
  • 当前位置:
    主页 > 成考试题 > 高起专 >

    2020年江苏成人高考高起专英语精选试题及答案(

    发布时间:2020-07-02
    来源:江苏成考网
    点击:
    2020年江苏成人高考高起专英语精选试题及答案(3),欲知更多2020成人高考模拟试题、2020成考报名等信息,请及时关注江苏成考网!
     
      A
     
     
      Grandma Moses is among the most famous twentieth-century painters of the United States, yet she had only just begun painting in her late seventies. As she once said of herself: “I would never sit back in a rocking-chair, waiting for someone to help me.”
     
      She was born on a farm in New York State. At twelve she left home and was in a service until at twenty-seven, she married Thomas Moses, the tenant of hers. They farmed most of their lives. She had ten children, of whom five survived; her husband died in 1928.
     
      Grandma Moses painted a little as a child and made embroidery pictures as a hobby, but only changed to oils in old age because her hands had become too stiff to sew and she wanted to keep busy and pass the time. Her pictures were first sold at an exhibition, and were soon noticed by a businessman who bought everything she painted. Three of the pictures were shown in the Museum of Modern Art, and in 1940 she had her first exhibition in New York. Between the 1930‘s and her death she produced some 2,000 pictures: careful and lively pictures of the country life she had known, with a wonderful sense of color and form.
     
      ( )51. Which of the following would be the best title for the passage?
     
      A. Grandma Moses
     
      B. The Children of Grandma Moses
     
      C. Grandma Moses: Her Best Pictures
     
      D. Grandma Moses and Her First Exhibition
     
      ( )52. From Grandma Moses‘ s words of herself in the first paragraph, it can be inferred that she was _______.
     
      A. independent B. pretty C. rich D. alone
     
      ( )53. Grandma Moses began to paint because she wanted to _______.
     
      A. make her home beautiful B. keep active
     
      C. improve her salary D. gain an international fame
     
      ( )54. Grandma Moses spent most of their life ________.
     
      A. nursing B. painting C. farming D. embroidering
     
      B
     
     
      In the fall of 1924 Thomas Wolfe, fresh from his courses in play writing at Harvard joined the eight or ten of us who were teaching English composition in New York University. I had never before seen a man so tall as he, and so ugly. I pitied him and went out of my way to help him with his work and make him feel at home.
     
      His students soon let me know that he had no need of my protectiveness. They spoke of his ability to explain a poem in such a manner as to have them shouting with laughter or struggling to keep back their tears, of his readiness to quote in detail from any poet they could name.
     
      Indeed, his students made so much of his power of observation that I decided to make a little test and see for myself. My chance came one morning when the students were slowly gathering for nine o‘clock classes.
     
      Upon arriving at the university that day, I found Wolfe alone in the large room which served all the English composition teachers as an office. He did not say anything when I asked him to come with me out into the hall, and he only smiled when we reached a classroom door and I told him to enter alone and look around.
     
      He stepped in, remained no more than thirty seconds and then came out. “Tell me what you see.” I said as I took his place in the room, leaving him in the hall with his back to the door. Without the least hesitation and without a single error, he gave the number of seats in the room, pointed out those which were taken by boys and those occupied by girls, named the colors each student was wearing, pointed out the Latin verb written on the blackboard, spoke of the chalk marks which the cleaner had failed to wash from the floor, and pictured in detail the view of Washington Square from the window.
     
      As I rejoined Wolfe, I was speechless with surprise. He, on the contrary, was wholly calm as he said, “The worst thing about it is that I‘ll remember it all.”
     
      ( )55. What is the passage mainly discussing?
     
      A. Thomas Wolfe‘s teaching work.
     
      B. Thomas Wolfe‘s course in playwriting.
     
      C. Thomas Wolfe‘s ability of explaining.
     
      D. Thomas Wolfe‘s genius.
     
      ( )56. Which of the following is NOT said in the passage?
     
      A. Wolfe‘s students praised Wolfe’s power of observation.
     
      B. The author made an experiment on Wolfe‘s ability.
     
      C. Wolfe‘s students asked the author to have a test of their ability.
     
      D. Wolfe did not feel angry when he was tested.
     
      ( )57. What do we learn about Wolfe from the passage?
     
      A. He tried hard to remember what was in the classroom.
     
      B. He stayed in the classroom for a short time.
     
      C. He stayed drew a picture of Washington Square.
     
      D. He followed the author into the classroom.
     
      ( )58. What can be inferred from the passage?
     
      A. The author was happy to see the test result.
     
      B. What the students said was hardly true.
     
      C. Wolfe would remember forever what the author had done.
     
      D. Wolfe felt joyful after he had been tested.
     
      C
     
     
      The trick in food photography is to show the food looking fresh, so many dishes have stand-ins, just as movie stars do. “When I get my lights and cameras set up, I remove the stand-in and put in the real thing,” explains Ray Webber, who photographs food for magazine advertisements. “Sometimes I have to brush the meat with its juices because it may have dried out a bit. A and when I‘m shooting (拍照) something like tomatoes, I always carry water to spray them with dew just before I shoot.”
     
      Shooting food outdoors has special problems. “I‘m always worrying about flies or worms crawling up a glass,” Webber explains, “my worry is that someday a dog will come up from behind and run off with the food.” Once Webber was shooting a piece of cheese outdoors and needed something to make its color beautiful. Finally he found it: a weed with lovely blue flowers. When the shot appeared, several people were horrified-the weed was deadly nightshade!
     
      ( )59. Just before being photographed, some meats and vegetables are _______.
     
      A. fanned B. dyed C. frozen D. made wet
     
      ( )60. The second paragraph deals mostly with the ________.
     
      A. differences between indoor and outdoor photography
     
      B. problems of outdoor food photography
     
      C. ways of keeping food fresh outdoors
     
      D. combinations of colors outdoors
     
      ( )61. Webber is afraid dogs might _______.
     
      A. bark while he is shooting B. get into his picture
     
      C. steal the food D. upset his camera
     
      ( )62. From the article we can conclude that deadly night-shade is probably a kind of plant that is _______.
     
      A. colorful B. poisonous C. ugly D. Both A and B.
     
      D
     
     
      With the large number of dogs roaring through our communities, people need to know the facts about rabies (狂犬病), a fatal disease caused by animal bites. Despite vaccination (接種疫苗) programs, rabies is still very prevalent, and will continue to be a serious public health problem for many years to come.
     
      Rabies strikes the central nervous system and brings on choking, convulsions (抽搐) and inability to swallow liquids. It can even cause death. If you or anyone in your family is bitten by dog, cat or other animal, you should not panic, but thoroughly wash the wound with plenty of soap and water and rush to nearby hospital for immediate treatment. If you own the animal which did the biting, you should immediately call a veterinarian for advice and make sure the public health authorities know when and where the biting took place and who was bitten.
     
      ( )63. Rabies is a kind of disease which ________.
     
      A. causes heart attack
     
      B. hurt one‘s legs
     
      C. causes nerve-centre problem and breathing problem
     
      D. strikes one‘s brain
     
      ( )64. If a person is bitten by some kind of animal, you ________.
     
      A. should be panic
     
      B. should take him (her) to a big hospital right away
     
      C. should help to clean the wound and ask the patient to have a good rest at home
     
      D. should help to clean the wound and then take him (her) to a nearby hospital quickly as possible.
     
      ( )65. Which is the best title of the passage?
     
      A. What a Rabies? B. The Horrible Rabies
     
      C. What Are Animal Bites? D. How to Control Rabies
     
      阅读理解答案
     
     
      51.A 52.A 53.B 54.C 55.D 56.C 57.B 58.C 59.D 60.B 61.C 62.D 63.C 64.D 65.B

    更多江苏成考资讯考生可加入江苏成考网成考考生交流群,群内有老师可免费在线咨询,掌握成人高考报考条件、备考知识等。
    免费获取
    【江苏成考网】
    为您定制的
    学历提升方案

    江苏成考网考生微信交流群

    微信群
    扫一扫加入考生微信群
    与考生自由互动、并且能直接与资深老师进行交流、解答。

    院校推荐

    MORE+
    • 南通大学
      南通大学坐落于素有“江海明珠”、“中国近代第一城”美誉的沿海开放城市——江苏省南通市,是江苏省人民政府和交通运输部共建的综合性大学,首批江苏高水平大学建设培育高校。学校现
      查看详情 >
    • 徐州幼儿师范高等专科学校
      徐州幼儿师范高等专科学校(Xuzhou Kindergarten Teachers College)是经教育部批准独立设置的一所公立高等专科学校,是江苏省,也是淮海经济区第一所幼儿师范高等专科学校,为教育部卓越教师培养计
      查看详情 >
    • 苏州托普信息职业技术学院
      苏州托普信息职业技术学院(Suzhou Top Institute Of Information Technology)是经江苏省人民政府批准、教育部备案,列入国家统一招生计划,具有独立颁发文凭资格的全日制普通高校。 学院秉持“厚德、
      查看详情 >
    • 南京机电职业技术学院
      南京机电职业技术学院是2006年4月经江苏省政府批准、教育部备案的一所省属公办普通高等学校。设有机械工程系、电子工程系、信息工程系、人文社科系、自动化工程系、基础教学部、继续教
      查看详情 >
    • 南京信息职业技术学院
       南京信息职业技术学院(Nanjing Vocational College of Information Technology)位于南京市栖霞区仙林大学城,是一所由江苏省人民政府举办的全日制高等职业技术学院,2015年入选国家首批现代学徒制试点
      查看详情 >
    Copyright 2012-2021 江苏成考网 www.jsckw360.com All Rights Reserved.
    声明:本站为江苏成考民间交流网站,最新成考动态请各位考生以省教育考试院、各市成考办最新通知为准。
    本站地址:苏州市姑苏区人民路 咨询电话:0512-53990599 网站地图

    考生在线咨询

    微信群 微信群
    返回顶部∧